Koncert ajánló

ZAZ is fellép nyáron a Budapest Parkban!

2019.01.30.

author:

ZAZ is fellép nyáron a Budapest Parkban!

Napjaink egyik legnépszerűbb francia énekesnője Isabelle Geffroy – művésznevén Zaz -, aki majdnem napra pontosan három évvel első Budapest parkos koncertje után tér vissza a koncerthelyszínre. A bájos énekesnő legnagyobb slágerei mellett nagyon friss, tavaly novemberben megjelent albumának dalait is magával hozza majd.

Isabelle énekesnői karrierje 2001-ben kezdődött egy Fifty Fingers nevű blues-zenekarban. Több jazz-formációban is feltűnt, majd úgy döntött, szólóban is kipróbálja magát. És milyen jól tette! 2010-es cím nélküli lemeze bombasikernek bizonyult: a szaksajtó ódákat zengett róla; többszörös platinaminősítést ért el; a külföldön legtöbbet játszott francia előadóvá vált; megnyerte a hatalmas elismerésnek számító EBBA (European Border Breakers Awards) díjat; bejárta a világot Németországtól kezdve Kanadán át egészen Japánig.

Az azóta számos díjat bezsebelő – többek közt a francia és a német Grammyt – Zaz sikere abban rejlik, hogy egy végtelenül szerethető, bohém karakter, aki egy egészen egyedi atmoszférát teremt a sanzont, a jazzt vagy éppen a salsát vegyítő zenéjével. A nemzetközileg is hihetetlen sikereket elérő énekesnőt olyan legendákhoz hasonlítják, mint Edith Piaf vagy Ella Fitzgerald. Egyedi, karcos orgánumát azonban ezer közül is könnyű felismerni.

Zaz egy roppant sűrű, élményekkel és koncertekkel teli időszakban döntött úgy, hogy elkészíti harmadik, Effet Miroir című nagylemezét. A személyes hangvételű anyag olyan témákat dolgoz fel, mint saját karrierje, vágyai és félelmei. Zaz soha korábban nem vett részt ilyen mélyrehatóan albumának munkálataiban, most azonban lépésről lépésre törekedett a tökéletességre. A felvételek Párizsban, Brüsszelben és Montreálban zajlottak, a végeredmény pedig egy olyan lemez lett, amiben mindenki könnyen megtalálhatja magát. Zaz tehát július 21-én ismét a saját kis bájos, bohém álomvilágába invitál minket a Budapest Parkban.

 

ZAZ @ Budapest Park jegyelővétel >>>  (02.01-től)

Hozzászólások

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük