Zenekar hírek

Újragondolva forgatta újra 15 éves klipjét Czutor Zoli és a Belmondo

2020.09.28.

author:

Újragondolva forgatta újra 15 éves klipjét Czutor Zoli és a Belmondo

Idén ünnepli alapítása 15. évfordulóját a Belmondo, amely a születésnapra egészen különleges videóklipet készített. Czutor Zoli és zenekara ugyanis egy merész csavarral újragondolta a legelső klipjét, amely a Lesz, volt, van című slágerhez készült, és a megszólalásig hasonló videóklipet forgatott az idén megjelent, Hülyegyerekek című nagylemeze Kedvem támadt című dalára. A klipben Zoli felesége, Zsani is fontos szerepet kapott. A Belmondo jubileumi lemezbemutató koncertje november 14-én lesz.

Idén ünnepli megalakulása 15. évfordulóját a Belmondo. Tavasszal jelent meg a rockzenekar Hülyegyerekek című nagylemeze a Music Fashion Kiadó gondozásában. A lemez megfelelési kényszer nélkül, a lehető legnagyobb szabadságfokkal született.

– A mai magyar könnyűzenei nyilvánosság nem indokolja, hogy bármilyen szempontot figyelembe vegyünk. A Hülyegyerekek című albumon ezért zeneileg, szövegileg és a hangszerelésben olyan szabadságfokkal, bátorsággal nyúltunk az alapötletekhez, amivel korábban a volt zenekarom, a Nyers albumain találkozhatott a közönség. Nem volt szempont, hogy a dal populáris vagy rádióbarát legyen– mondta Czutor Zoltán Artisjus-díjas dalszerző, a Belmondo zenekar frontembere.

A Hülyegyerekek című albumról a Betyár világ és Ronda című dalok videóklipjeit már tavasszal bemutatták, most pedig egy nagy csavarral elkészült a Kedvem támadt című dal klipje is.

– „Ne szólj szám, nem fáj fejem!”- állítják ezt már egyre többen olyanok is, akik 10-15 éve példaértékű közszereplők és erkölcsi mércék voltak, de mára megroppanni látszik a kitartásuk és a jövőbe vetett hitük. Pedig bátorság nélkül nem jöhet aranykor, ez meggyőződésünk. A Belmondo első klipes dala, legelső slágere, a Lesz, volt, van éppen 15 éve született. Úgy éreztük, hogy 2020-ban ugyanezt a klipet kicsit másképp forgatnánk le, de a zene és a hangzás sem lehet ugyanaz. Éppen ezért egy nagy csavarral a legelső klipünkhöz – szó szerint – a megszólalásig hasonló videót forgattunk, mégpedig az idei albumunk Kedvem támadt című dalához, ami bizonyos helyeken mai hangzású, más elemeiben pedig a ‘60-as évek végének pszichedéliáját idézi. A szöveg és a képi szimbolika minden egyebet elmond – fogalmazott Czutor Zoli.

A Kedvem támadt című klipet László Dorina rendezte, aki újraértelmezte a Lesz, volt, van című dal klipjének eredeti koncepcióját, amely Kaldenecker Antal munkája volt. Az új videóban fontos szerepet kapott a Belmondo frontemberének felesége, Zsani is, aki a Zolit „kínzó” egyik nőt játssza. A klip elején Zsani azt kérdezi, hogy „Mondtál valamit?” A szemfüles nézők könnyen rájöhetnek, hogy ez is egy utalás a Belmondo egy másik nagy slágerére, a Mikor című dalra. Ezt a balladát Zoli még jóval a házasságuk előtt írta Zsaninak, amikor még nem volt biztos benne, hogy a szerelmük beteljesedik és valaha tényleg egy pár lesznek. A Mikor videóklipjében Zsani játszotta az elérhetetlen lányt, aki a klip végén megkérdezi, hogy „Mondtál valamit?”.

A Belmondo eredetileg tavasszal tartotta volna a jubileumi és lemezbemutató koncertjét, amit elsodortak a járványügyi korlátozások. A zenekar a tervek szerint november 14-én, szombaton 19 órától a budapesti Instant-Fogas Komplexumban pótolja be az elmaradt fellépést.


Hozzászólások

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük