Fesztivál ajánló Jegyelővétel

A Whiskey Ritual és a Tormentor az Insane Hellride Fest élén!

2023.03.17.

author:

A Whiskey Ritual és a Tormentor az Insane Hellride Fest élén!

Underground nagyágyúk az Insane Hellride Fest 2023 élén: Pünkösd hétvégén Budapesten játszik először Magyarországon az olasz Whiskey Ritual, valamint a hazai, és egyben a nemzetközi black metal színtér kultikus bandája, a Tormentor.

Tormentor

5 év után a legendás Tormentor visszatér Budapestre, hogy sötét átkot szórjon az egész városra primordiális extrém metaljával. A zenekar igazi kuriózum, hazánk legkultikusabb bandája – első hullámos black metal hagyatéka óriási hatással volt az egész extrém színtérre. A Tormentor – a Bathory és a Hellhammer mellett – a ’80-as évek közepén óriási befolyással bírt arra, amit ma black metalnak hívunk. A debütáló és mára alapművé vált ‘Anno Domini’ demójuk lényegében stílusalkotó. És ha mindez nem lenne elég indok arra, hogy a hazai black metal atyjának hívjuk a zenekart, nem feledkezhetünk el Csihar Attila szerepéről sem: akkori státuszuk miatt őt hívta meg Euronymous, hogy a ‘De Mysteriis Dom Sathanas’ lemezen vokálozzon. Attila 2004 óta ismét a Mayhem frontembere. A Tormentor 5 éve egy nagyon masszív teltházas koncerttel tért újból vissza. Azóta a Covid miatt többszörösen elmaradt a turnéjük, de most itt az idő, hogy újra lecsapjanak metropoliszunkra.

Whiskey Ritual

A 2008 óta létező brigád még nem portyázott nálunk, így nagy örömünkre szolgál, hogy először mi szabadíthatjuk Magyarországra ezt az olasz piaszagú rettenetet! Mocsok és szenny, a szeszek rendíthetetlen fenevada: köszöntsétek szeretettel a Black Metal Ultrákat, a szentségtelen Whiskey Ritual-t! Black ‘n’ Roll és Sátán! Nem is lehetne nihilebben szétfolyni a pünkösdi hétvégén! Ha nem láttál még kellően rohadék, pusztulatos formációt, akkor itt az ideje!

Az IHE Fest 2023 fellépői:

Archaic // Beneath The Void // Chainsword (PL) // Cryptic Remains // Evil Conqueror // Exodikon // KillerSick // mws // Nefalem // Neuropsy // Purulent Rites // R I P (PL) // Rivers Ablaze // Skog // Tormentor // Tulsadoom (AT) // Türböwitch // Vile Disgust // Whiskey Ritual (IT) // Wolverine Blues Brothers – Entombed Cover Band

Insane Hellride Fest 2023 jegyek >>>

Hozzászólások

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük