Jegyelővétel Koncertajánló

Búcsúztasd a telet a Hakennel

2023.01.04.

author:

Búcsúztasd a telet a Hakennel

Kicsivel több, mint három év után újra hozzánk érkezik a Haken, Anglia egyik legsokoldalúbb és legmeghatározhatatlanabb stílusú zenekara február 28-án, a Dürer Kertbe. A srácok vendégei a Between The Buried and Me és a Cryptodira lesznek.

A 2007-ben Richard Henshall gitáros és billentyűs, valamint Ross Jennings énekes által alapított banda hangzása a prog metálból hamar amorfizálódott­; zenéjük a progresszív metál, a jazz, a fülbemászó elektronikus pop és a himnikus rock & roll nem feltétlen patikamérlegen kimért ötvözete. A sikerhez nem kevés tagcserén át vezetett az útjuk, de megannyi turné és hat megjelent album után Henshallék nem hogy nem adják fel, de minden eddiginél nagyobb lendülettel vetik bele magukat a zenélésbe. Jelenleg is hetedik albumukon dolgoznak, mely várhatóan egyidőben jelenik majd meg Jennings második szólóalbumával. Addig pedig itt a lehetőség, hogy egy igazi hangversenynek legyünk szem- és fültanúi a Dürer Kert színpadán.

Az este második fellépője a North Carolina-i Between the Buried and Me, akik egyedülállóan kényelmesen mozognak a death metal, a matekmetál és a blues közös keresztmetszetén belül. Míg a 2003-ban megjelent The Silent Circus című albumukon az extrém zenei alműfajok egész tárházát őrölték fel, addig a későbbi lemezeiken megmutatták a nyugodtabb, dallamosabb oldalukat is. Legutóbbi, Colors II című lemezük a 2007-es kultikus klasszikus Colors folytatása, melyre a szakma és a rajongók egyöntetű véleménye szerint is érdemes volt közel 15 évet várni.

Szintén visszatérő vendégként tekinthetünk az este harmadik fellépőjére, a Cryptodira nevű kísérleti metal bandára, akik a New York állambeli Long Island-ből szállítják az állandóan fordulatos, meglepetésekkel teli dalokat, a metálrajongók nagy örömére. A négyesfogat igyekszik egy piszkos élt adni a csiszolt hangzásnak, melyet a vájtfülűek általában a progresszív metálhoz társítanak. A banda a Converge és a Dillinger Escape Plan féle káoszt ötvözi a hosszadalmas dalszerkezetekkel és mániákus tempóváltásokkal. A térbeli témákkal és fiktív történetmesélésekkel zsúfolt világban a Cryptodira lírai üzenete az elnyomás interszekcionalitás elmélete körül forog, és egy egyedülállóan realisztikus és emberi elemet tesz le elénk.

Haken koncert jegyek >>>


 

Hozzászólások

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük