Jegyelővétel Koncert ajánló

Budapesten is bemutatja a lengyel art-rock helyzetképet a Trupa Trupa

2019.12.11.

author:

Budapesten is bemutatja a lengyel art-rock helyzetképet a Trupa Trupa

A Trupa Trupa különleges, art-rock zenéjével és új lemezével február 5-én érkezik a Dürer Kertbe. A Gdanskból érkező négyesre nagy hatással volt szülővárosuk és annak történelme, Schopenhauer és Nietzcshe filozófiája, ennek eredményeként pedig feltárul saját univerzumuk.

A lengyel Trupa Trupa idén jelentette meg ötödik, Of The Sun című lemezét. Az anyag jól feltárja a csapat sokszínű univerzumát, ragyogó dalaikat, melynek csillogása alatt azért ott van a világ nihilizmusa és egyfajta  ravasz, sötét humor siklik át a számokban rejlő titkos rétegeken. Egyszerre tűnik könnyednek és mázsás súlyúnak.

A gdański környezet kritikus filozófiai és esztétikai mérföldkő a Trupa Trupa számára. Egy város egy csavaros történelemmel a német és lengyel uralomról és szuveneritásról, mely maga az élő bizonyítéka az emberi erőfeszítések megváltozásának. Ugyanakkor ez a szülőföldje Arthur Schopenhauernek is, akinek a filozófiája inspirálóan hatott Nietzsche-re és magára a zenekarra is. Klaus Kinski színész is a közelben született. A csapat frontembere, Grzegorg Kwiatkowski pedig a legjobb Werner Herzog rendezte filmnek tartja a Fitzcarraldo-t, amit valaha látott. Ebben a sztoriban Kinski megpróbál egy kisebb vagyonra szert tenni, hogy operaházat építsen a dzsungelben erőfeszítéseit azonban csak szánalmas kudarc koronázza, semmivé foszlanak. Ezek a hatások, érzelmek pedig mind hatottak az Of The Sun vibráló dalaira, a halandóság kárhozottságáról.

Trupa Trupa-t különleges zenéje már körberepítette a fél világon, játszottak az SXSW-n, a Primavera Soundon, az Iceland Airwaves-en, a Colours of Ostraván, a Waves Vienna-n és az Eurosonic-on is, hogy csak párat említsünk. Az Of The Sun lemezzel pedig turnéra indulnak Amerikában, Japánban és persze Európában is.

Trupa Trupa @ Dürer Kert jegyek >>>

Hozzászólások

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük