Programajánló

Előadás a sötétben! A Momentán Társulat is csatlakozik a Föld Órájához

2022.03.22.

author:

Előadás a sötétben! A Momentán Társulat is csatlakozik a Föld Órájához

A Momentán Társulat idén csatlakozik a Föld Órája kezdeményezéshez, szombaton este egy órán át szinte teljesen sötétben játsszák re:Verze előadásukat. A különleges, 100%-ig improvizált zenei produkció során Pirisi László, zeneszerző és Szőke Szandra, énekes zenetechnikai eszköztár felhasználásával alapján alkot sosemvolt slágereket. Most azonban lekapcsolják a technikát, és csupán egy zongora kíséretében adják elő dalaikat, a nézők ötleteiből inspirálódva. Félhomályos klubhangulat, kreativitás, zene – a Föld megóvásáért!

A re:Verze formáció, azaz Szőke Szandra és Pirisi László izgalmas zenei duója március 26-án majd két év szünet után egy rendhagyó, akusztikus előadással tér vissza az Impró színpadára. “A Föld Órájához csatlakozva az előadás egy pontján lekapcsoljuk a reflektorokat, kihúzzuk a dugót, becsukjuk az internetet és megmutatjuk az improvizált dalok legintimebb, legközelibb oldalát.”mondja Pirisi László, az előadás ötletgazdája és egyik főszereplője. “Szeretnénk megmutatni, hogy az online, technikai világon kívül is tudunk együtt létezni, a Föld megóvása érdekében.”

Az éjszakai lokál hangulat félhomályában más dalok születnek, mint világosban, de most is – ahogyan mindig – a döntés a nézők kezében van. Lesznek könyvek, újságok, történetek, sok-sok írott és emlékezetből felidézett anyag, amikben egytől egyig bujkálhat egy dal.

Az előadás ötlete 2020-ban fogalmazódott meg a Momentán Társulatban. “A társulat számára fontos a környezet megóvása, a Zöld Momentán projektünket is beindítottuk 2020 elején, és ehhez kapcsolódóan szerettünk volna csatlakozni a Föld Órájához”mondja Pirisi. Ám az utóbbi két évben nem tudtak élőben színpadra lépni március 26-án, az online térben pedig nem tudták megvalósítani az elektronikát mellőző produkciót.

A Föld Órája egy szimbolikus akció, aminek célja, hogy az összefogás erejével pozitív környezeti változásokat érjenek el. A szolidaritás, a közösségi összetartás a Momentán Társulat számára is fontos érték, ezért is döntöttek a csatlakozás mellett.

Az előadás időpontja: 2022. március 26. szombat 20:00-21:30

Jegyek az előadásra >>>

Hozzászólások

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük