Koncert ajánló

Gitár, hárfa és szinti – ünnepváró koncertek a hétre

2018.12.17.

author:

Gitár, hárfa és szinti – ünnepváró koncertek a hétre

Bár már egyre többen nézünk 2019 felé, azért még érdemes megakasztani tekintetünket az óév legvégének koncertkínálatában, amiből erre a hétre is kijut pár igen kellemes darab. Alább össze is szedtünk párat!

12.18: Pretty Maids, Barba Negra

A tavasszal elmaradt koncert pótlására érkezik december 18-án a dán Pretty Maids! A legendás hard rock csapat a Barba Negra színpadáról szórja majd meg a közönséget kiadós mennyiségi riffel, dallammal, rock életérzéssel és egy garantáltam hiteles és baromi hangulatos produkcióval. A stílus kultikus csapata előtt a hazai Amberjack melegíti majd a közönséget.

Pretty Maids @ Barba Negra jegyelővétel >>>


12.19: Nomad, ELLÁTÓház

A Nomad alaposan körbejárta már a budapesti klubokat, és az október 26-án megjelent, Új remény című lemez bemutatójára is egy új helyszínen, az Ellátóházban kerül sor december 19-én. Vendég a szeghalmi Mudfield lesz, akiket a tavaszi Nomad turnén már láthatott a közönség. Érdemes időben érkezni, mert Kovácsovics Máté és zenekara hoz pár új dalt a februárban megjelenő Sárrét című albumáról.

Nomad @ ELLÁTÓház jegyelővétel >>>


12.20: Trillion, Instant

Az alkalmi formációból mára valódi zenekarrá érett Trillion októberben mutatta be második nagylemezét, amelyet természetesen egy kisebb körúttal meg is ünnepelt az Apey & The Pea, Grand Mexican Warlock, Shell Beach, ék és  Jazzékiel tagokat felvonultató csapat. Ennek egyik 2018-s záróakkordja lesz a december 20-i koncert az Instantban, ahol a formáció vendége a Polytrip lesz.

Trillion @ Instant jegyelővétel >>>


12.20: Gustave Tiger x Mayberian Sanskülotts, Dürer Kert

A budapesti underground bugyraiból támad két remek zenekar december 20-án a Dürer Kert középső termében: egyrészről jelen lesz a post punk és pszichedelika eszközeit gazdagon használó Gustave Tiger, másrészről pedig a lo-fi stílus habjain szörfölő Mayberian Sanskülotts, ketten együtt pedig alaposan beforgatják majd a hallgatóságot a hazai alternatív zene panírjába.

Gustave Tiger x Mayberian Sanskülotts @ Dürer Kert jegyelővétel >>>


12.20: Harcsa Veronika – Razvaljajeva Anasztázia, Három Holló

A sokoldalú zenei érdeklődésű Harcsa Veronika a december 20-i koncertjén legújabb partnerével, a hárfaművész Razvaljajeva Anasztáziával lép színpadra a Három Hollóban. A hárfa-ének duó a 2018-ban éppen száz éve elhunyt Claude Debussy legszebb dalait öltözteti új köntösbe. A hárfa légiessége és a sotto voce, vagyis a klasszikusnál halkabb énektechnika új oldalát mutatja meg a jól ismert daloknak.

Harcsa Veronika – Razvaljajeva Anasztázia @ Három Holló jegyelőcétel >>>

 

Hozzászólások

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük