Koncertajánló zene Zenekar hírek

Hova tűnik a személyiség? – teszi fel OIEE a kérdést új klipjében

2023.04.04.

author:

Hova tűnik a személyiség? – teszi fel OIEE a kérdést új klipjében

Pörögnek az információk, le sem tesszük a telefont a kezünkből, a körülöttünk lévők történetei csak pillanatnyi villanások, ahogy a képek, a hangulatok vagy a saját életünk is: az egyén figyelme a legfontosabb érték, pénzre váltható, ez működteti a gazdaságot vagy a társadalmat. Hova tűnik a személyiség a figyelemért folyó harcban? – teszi fel Kocsis Bence (OIEE) a kérdést új videóklipjében, de a választ már nem egyedül, hanem közösségben, képző-, tánc- és szobrászművész, animátor és vj bevonásával igyekszik megadni.

Off Beat Echo címmel jelent meg Kocsis Bence OIEE nevű zenei projektjének új dala az áprilisban megjelenő Two Sides című albumról. A dal Chemical Brothers Grammy-díjas hangmérnöke, Steve Dub közreműködésével készült, témája a bennünk lévő folyamatos harc a társadalom és környezetünk által generált elvárásokkal szemben, mert a túlpörgetett mediatizált világban is mindenki a megnyugvást keresi.

Az énekes-dalszerző rendezte videóban saját sötét vízióját társalkotókkal valósítja meg: Kocsis Bence fehér kimonóban, valamint a látóteret leszűkítő, hóvakság ellen készített szemüvegben énekel, ha már védekezni kell az egyént felszámoló totális ingerfolyam ellen. A fekete teret látomásos képi világ és a belső folyamatok villódzó kivetülései töltik meg.

“A folyamatos ingerek szinte láthatatlanul tettek függővé. Az Off Beat Echóban és a videoklipben igyekeztem visszavenni a kontrollt, mert azt vettem észre, hogy az ingerfüggőségem meghatározta a mindennapjaimat ” – mondta Kocsis Bence a videoklip koncepciójáról. “Egy dal vagy klip minden esetben nyilvános állítás is, még akkor is, ha a legszemélyesebb kérdéseimre alkotóközösségként próbáltunk meg válaszokat keresni.”

Kocsis Bence MOME Design és Művészetmenedzsment szakán végzett, mindig is érdeklődött a műfajok közötti kollaborációk iránt. Az Off Beat Echo videoklip elkészítése során ezért momés hallgatókkal, különböző területről érkező művészekkel együtt reflektáltak a szám témájára, ami egyben generációs élményük is. A futurisztikus videóban analóg megoldásokkal ábrázolják a személyes és a társas életet felszámoló digitális világot: a projekcióktól a hologramvetítésig mindent a MOME-n rögzítettek.

Az Off Beat Echo című dalt élőben először a lemezbemutató a Turbinában lehet hallani április 22-én.

Hozzászólások

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük