Jegyelővétel Programajánló

Húszéves az Egri Borszalon

2022.12.14.

author:

Húszéves az Egri Borszalon

Idén huszadik alkalommal gyűlnek össze az egri borászok és a borkedvelők, hogy ünnepi keretek között a legszebb egri borokkal búcsúztassák el az épp elmúló évet. A sétálókóstolóra a korábbi évek hagyományainak megfelelően most is december 29-én kerül sor Egerben.

Az Egri Borszalont 2001-ben rendezték meg először. Az esemény célja a kezdetek óta változatlan: top egri borokat kóstolva találkozhassanak az egri borászok és a borkedvelők. Igazi ünnepi sétálókóstoló és társasági esemény ez, ahol a beszélgetések hangulatát átszövi az ünnepi időszak nyugalma, az elmúló év tapasztalatainak összegzése és a jövő évet érintő új tervekkel járó izgatottság.

2022-ben az Agria Rendezvényközpont ad otthont az Egri Borszalonnak, ahol a belépő megvásárlásával a vendégek végigkóstolhatják a kiállítók borait. Minden pincészet három tétellel érkezik majd, amelyek felölelik a borászat legjobb borait, valamint a kuriózumnak számító különlegességeket is.

Az est hat órakor indul, ezt követően a főszerepben Eger nagy borai és az önfeledt pillanatok állnak, egészen a program tizenegy órás zárásáig. Ennek garanciája, hogy minden kiállító legalább két superior vagy grand superior borral érkezik a helyszínre.

Bár az eseményre szerte az országból érkeznek vendégek, a program különösen népszerű az egriek körében. Az itt élőknek fontos közösségi esemény, de érdekesség, hogy a vendégek másik körének személyes okból is meghatározó ez az este. Többen az egriek közül az ország más részeiben tanulnak vagy dolgoznak, de az év végére sokan hazatérnek. Miután pedig az ünnepeket a szűkebb családi körben töltötték, a Borszalon kínál lehetőséget arra, hogy rég nem látott barátokkal, kedves ismerősökkel találkozzanak.

Egri Borszalon 2022  jegyek >>>

Hozzászólások

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük