Fesztivál ajánló

Jövő héten jubilál az ország legnagyobb kerti partija

2019.07.05.

author:

Jövő héten jubilál az ország legnagyobb kerti partija

Rengeteg szülinapi meglepetéssel és soha nem látott mennyiségű ajándékkal készülnek a szervezők a 10. AlteRába Fesztiválra, amelyet július 9. és 13. között rendeznek meg a körmendi Rába Szabadidőcentrumban. Az ünnepi programsorozaton idén visszatér a nagy sikerű Dívák Napja, a hétvége pedig a rockzene kedvelőié lesz.

július 9-én kedden induló jubileumi AlteRábán az ünnep alkalmából több, mint ezer ajándékot osztanak szét a koncertek látogatói között, az öt nap alatt különösen nagy értékű nyeremények is gazdára találnak. A tizedik fesztiválra a fellépők szintén sok-sok meglepetéssel készülnek, többek között Beck Zoli, Likó Marci és Müller Péter hoznak különleges köszöntő műsort Körmendre. A zenekarok közül sokan másnapig a városban maradnak, így a látogatók a koncertek utáni bulikon is találkozhatnak kedvenceikkel.

Program minden ízléshez

A nyitónapon, július 9-én a Punnany Massif, a Bagossy Brothers Company és a Zaporozsec lép színpadra. Másnap a hagyományos „alterábás” hangulatot a 30Y, az Intim Torna Illegál, a Kaukázus és a Kiscsillag biztosítja. Csütörtökön visszatér a régi, óriási sikerű Dívák Napja, amelyen a Magashegyi Underground, az Anna and the Barbies, a Péterfy Bori és a Love Band, valamint a Firkin lép fel. A péntek az elmaradhatatlan bandáké, így a Vad Fruttik, a Müller Péter Sziámi And Friends és a Pál Utcai Fiúk játszik, de koncertezik a Belga is. Az AlteRába zárónapja, a szombat a keményebb zenét kedvelőké lesz, a rockos esten Ossian, Road, Fatal Error, Depresszió és AC/DP a kínálat. A szülinapos AlteRábán délutánonként fiatal, feltörekvő zenekarok kapnak bemutatkozási lehetőséget. Ezeket a koncerteket ezúttal is térítésmentesen lehet látogatni.

Jótékonyságban is nagy

Az ország legnagyobb kerti partijának öt napja alatt – a hagyományoknak megfelelően – több jótékonysági megmozduláson vehetnek részt a fesztiválozók. Az AlteRába ismét vendégül látja a Rum Kastélyban élő szociálisan hátrányos helyzetű fiatalokat, akik a Bagossy Brothers Company tagjaival is szeretnének találkozni. Az évek során kialakult jó kapcsolatnak köszönhetően a helyi Szociális Szolgáltató és Információs Központ ellátottjainak csoportja szintén több alkalommal tiszteletét teszi a Rába-parton. Erdélyi Rolika gyógyulását ugyancsak hosszú évek óta támogatja az AlteRába. A kisfiú ezúttal nem csak vendég, hanem fellépő is lesz, hiszen július 12-én, 20.50-kor Esti Mesét mond a nagyszínpadon. Rolika ezzel az eddigi támogatásokat szeretné megköszönni a fesztiválozó közönségnek.

Jegyek és utazás

A 4 és 5 napos, elővételi bérletekhez vasárnapig még hozzá lehet jutni a  TIXA endszerében. Felnőtt kísérettel 12 éves korig a belépés ingyenes. A GYSEV Zrt. és az AlteRába Fesztivál megállapodása alapján 50 százalékos kedvezménnyel utazhatnak a körmendi zenei program látogatói a vasúttársaság járatain. Az odaút mellett a visszaútra is szól az akció, ami akkor már a fesztiválon kapott karszalaggal vehető igénybe.

Alterába 2019 jegyek >>>

Hozzászólások

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük