Fesztivál ajánló

Jövő héten Kerekdomb Fesztivál!

2018.09.06.

author:

Jövő héten Kerekdomb Fesztivál!

Azt már remélhetőleg sokan tudjuk, hogy az őszt leghangulatosabban Tállya festőket és fotósokat ihlető lankáin érdemes indítani a Kerekdomb Fesztivállal, de talán elfér még egy emlékeztető, miért is látogassuk meg e megkapó borsodi települést szeptember 13. és szeptember 16. között.  

2018-as Kerekdomb Fesztiválra a legkedveltebb hazai előadók látogatnak el, hogy együtt borozzanak, együtt szórakozzanak a közönséggel. A főszerepet a bor és a kultúra kapja, a színházi, irodalmi előadások, filmvetítések és gyerekprogramok mellett koncertet ad a Kiscsillag, a Budapest Bár, az Anna and the Barbies, a Margaret Island, a Bohemian BetyársPalya Bea, a Csík Zenekar, a PASO, az Antonia Vai Akusztik, az Apey, a Péterfy Bori & Love BandPély Barna, a Vad Fruttik, a Miskolci Szimfonikus ZenekarSzilárd, a Tolstoys és a Light in Babylon.

A napok helyi mesterségek bemutatásával, közös kézműves foglalkozásokkal és gyerekprogramokkal indulnak. Tállyára érkezik Malek Andrea és az Eszement MesebandHuzella PéterFarkasházi Réka és a TintanyúlVarró Dániel és Molnár György és egy Karibi Gyerekbulival a PASO is. Borról és irodalomról mesél Pion István, boros művészeti beszélgetéseket szervez Winkler Nóra, helytörténeti sétákat a Hosszúlépés csapata. Az Evangélikus Templom különleges koncertek helyszíne lesz, itt találkozhatunk majd Csordás Klárával és Harazdy Miklóssal, Kelemen Barnabás családi műsorával, Szalóki Ágival, Fassang Lászlóval, Szirtes Edina Mókussal, Szokolay Dongó Balázzsal és a Miskolci Szimfonikus Zenekarral.

Premier előtt látható a Ruben Brandt, a gyűjtő című film, vetítésre kerülnek a Malter versenyfilmjei, a Zsigmond Vilmos Filmfesztivál filmjeidas Péter portréfilmje és az Anna and the Barbies doku. A közösségi ház olyan színházi előadásoknak ad majd otthont, mint A Grönholm-módszer, a Gyarmati Fanni naplója, a Nőkből is megárt… vagy a Momentán Társulat RögvEstje.

A tállyai borászatok, köztük a Zsadányi Pincészet, a Homoky Pincészet, a Szóló Pincészet, a Szűcs Pince, a Somszög Birtok, alig várják, hogy bemutassák pincéiket, boraikat a látogatóknak, beszéljenek a Tokaji Borvidék adottságairól, legendáiról és titkairól.

Az Oroszlános Borhotel borkóstolással egybekötött naplemente-vadászatot is tervez, ahol panorámás sétaúton Tállya dűlőiről mesélnek majd.

Kerekdomb Fesztivál 2018 részletes program >>>

Kerekdomb Fesztivál 2018 jegyelővétel >>>

Hozzászólások

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük