Koncert ajánló

Klubkoncertek októberre

2018.10.03.

author:

Klubkoncertek októberre

Újabb hónap, újabb klubkoncert-ajánló, avagy íme, a havi javaslat-listánk, hogy milyen zenés eseményekben mártózzunk meg a főváros októberi éjszakáiban!

Dürer Kert

Jó kis hónap lesz az október is a Dürer Kertben, ami mindenképp megér egy kis szemezgetést!  Rögtön 4-én lecsap a nagyteremre a Chelsea Grin, az Oceano, a Kublai Khan és Enterprise Earth, majd a hónap első szombatján érkezik a pszichedelikus rock hazai ünnepe, a Vanishing Point Festival, olyan fellépőkkel, mint a Bass Drum Of Death, a The Wytches vagy a Wolf People. A harmadik Desszert Feszt égisze alatt e hónapban ízes vendégsorral körítve, stoner / sludge őrléseket hoz Amerikából 8-án a The Skull, 12-én az Elder és 28-án a Minsk.

16-án egy hamisítatlan k-pop bulit kapunk a koreai Violet Tree-től, 18-án pedig először zenél itt a hazai közönségnek  a német dark wave egyik jeles új művelője, a Lebanon Hanover. 21-én bemutatkozik Laurel, a brit pop új szenzációja, október 23-án pedig a legendás Killing Joke lép fel a klubban, és ha már legenda, akkor szintén e hónapban, egész pontosan 25-én érkezik ide a gitáros-zseni, Tony MacAlpine!

Dürer Kert további programok és jegyelővétel >>>


Muzikum Klub

A jazz, blues és rokon műfajok egyik fellegvára Budapesten a Muzikum, és ezt a vonalat októberben sem hazudtolja meg a klub. Itt lesz 4-én a blues, jazz és világzene mesteri ötvözetével dolgozó, magyar származású AG Weinberg, 11-én újra a fővárosban játszik a külföldi koncerttermeket is alaposan megjárt Mojo WorKings, 13-án pedig a rock&roll-t és persze Jerry Lee Lewis zenéjét élteti a Jerry Lee’s Rock&Roll Service. Október 17-én először zenél Magyarországon Kanada egyik kiválósága, Layla Zoe, rá három napra pedig Little G Weevil ad szólókoncertet. Vidám boogie zenét hoz a Muzikum falai közé 26-án Pribojszki Mátyás zenekara, a Jumping Matt and his Combo, 27-én pedig a Pink Floyd életműve előtt tiszteleg majd a Keep Floyding.

Muzikum további programok és jegyelővétel >>>


ELLÁTÓház

A hónap első péntekjén, október 5-én a The Doors emlékét idézi meg a Doors emlékzenekar az Ellátóházban, az őszi zenei-tüzet pedig tovább szítja 14-én a flamenco, reggae és pop keverékével dolgozó Jenny and the Mexicats. Hip hop ritmusok ügyében 17-én Sub Bass Monster, a népi és chill dallamok összefonódásáért pedig 22-én az Óperentzia felel majd. 10. születésnapot ünnepel a klubban a The Qualitons október 26-án, 31-én pedig Dopeman és csapata szolgáltat majd masszív alapokat a bebólogatáshoz.

Ellátóház további programok és jegyelővétel >>>


Fogasház / Instant

A fővárosi klubélet egyik markáns központja az Instant / Fogasház alkotta komplexum, ahol természetesen az október sem pörög le majd koncert nélkül. 5-én például egy remek Guns ‘n Roses tribute estét kapunk a Reckless Roses-tól, 9-én pedig egy igazi klasszikus páros, a Random Trip és az Instant együttállása lesz elcsíphető. 17-én a megújult Bin-Jip lüktet majd az klub színpadán, 21-én itt zárja az idei szezonját a Zaporozsec, 31-én pedig a Jetlag érkezik, akik a Halloween jegyében veszik majd be a koncerttermet.

Fogasház további programok és jegyelővétel >>>


A38 Hajó

Nincs hónap, amikor panaszunk lehetne az A38 Hajó felhozatalára, és még szép, hogy az októberi menü is masszív oszlopokon nyugszik, így például a zseniális ír post-rock God Is An Astronaut 10-i érkezésén, Marika Rossa maratoni, nyers techno ütemekből lepárolt éjszakáján október 22-én, vagy a kultikus crossover rock csapat, Life Of Agony visszatérésén október 23-án!

A38 Hajó további programok és jegyelővétel >>>


Hallgasd meg az előadókat a TIXA októberi zeneajánlójában!

Fotó: Dürer Kert

Hozzászólások

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük