Koncert ajánló

Koncert-hangoló a hétre: Axel Rudi Pell, Layla Zoe, Lebanon Hanover és a többiek

2018.10.16.

author:

Koncert-hangoló a hétre: Axel Rudi Pell, Layla Zoe, Lebanon Hanover és a többiek

Az biztos, hogy mozgalmas estéket ígér október harmadik hete is a fővárosban, gazdagon megszórva az életünket pár remek koncertélmény lehetőségével, amiből, kapva az alkalmon, össze is szedtünk egy kiadós dózisnyit nektek!

10.21: Axel Rudi Pell, Barba Negra

Újabb legenda kerül fel a budapesti  eseménypalettára a héten, ugyanis a több mint három évtizedes szólókarrierrel rendelkező német gitáros, Axel Rudi Pell és zenekara október 21-én érkezik majd a Barba Negrába! A turné a tavasszal megjelent, Knights Call című album égisze kanyarodik a fővárosba, a bemelegítésért pedig  a Gamma Ray-ből ismert két zenész, Henjo Richter gitáros és Michael Ehré dobos új együttese, a The Unity, valamint a Freedom Call frontembere, Chris Bay felelnek majd.

Axel Rudi Pell @ Barba Negra jegyelővétel >>>


10.17: Sub Bass Monster, ELLÁTÓház

Már szerencsére Magyarországon sem újdonság a hip hop stílus, de az biztos, hogyha a hazai szcéna úttörőit kellene beazonosítani, akkor az egyik legfontosabb név Máté Szabolcsé, azaz Sub Bass Monsteré  lenne. A már több két évtizede aktív zenész igen gazdag életművet és nem kevés, mára ikonikus számot tudhat magáénak, a nagyérdemű pedig ebből kap majd egy kiadós szeletet október 17-én az ELLÁTÓházban.

Sub Bass Monster @ ELLÁTÓház jegyelővétel >>>


10.17: Layla Zoe, Muzikum

Október 17-én először zenél Magyarországon Kanada egyik kiválósága, Layla Zoe, aki bő egy évtizedes karrierje alatt nem csak a blues rajongó közönséget de a szakmát is meghódította. A  nem egyszer Janis Joplinhoz hasonlított énekesnő tizenharmadik, Gemini című lemezét hozza majd el a magyar közönségnek, és bár ez lesz az első koncertje nálunk, zsákbamacskáról szó sincs: egy nagyon jó blues koncertet kapunk majd október 17-én a Muzikumban!

Layla Zoe @ Muzikum jegyelővétel >>>


10.18: Lebanon Hanover, Dürer Kert

Ha valamit érdemes tudni a kortárs német  dark wave vonalról, akkor azt egy névben össze lehet foglalni: a Lebanon Hanover. A 2010-ben alakult csapat igen komoly szerepet vállal abban, hogy friss vért juttasson a stílus keringésébe, erről pedig október 18-án, a Dürer Kertben a hazai közönség is végre meggyőződhet majd. A zenekar első magyar koncertjének vendége a Black Nail Cabaret lesz.

Lebanon Hanover @ Dürer Kert jegyelővétel >>>


10.18: Myrtill és a Swinguistique, Muzikum

Myrtill és zenekara rendszeres vendég a Muzikum színpadán és ennek természetesen oka van:  a zenetörténet legjobb sanzonjait feldolgozó, és azok világát maradéktalanul éltre keltő csapat mestere a hangulatteremtésnek, ennek legújabb igazolásához pedig október 18-án juthatunk majd hozzá a belvárosi klub falai között!

Myrtill és a Swinguistique @ Muzikum jegyelővétel >>>


10.19: The Royal Freak Out, Robot

A progresszív- és stoner rockban utazó The Royal Freak Out első, A Step Beyond the Fading Line címre keresztelt lemezével találkozhatunk majd élőben október 19-én a Robotban, ahol a három évig érlelt korong számai köré épülő koncerten lehetünk tanúi a banda egyik legnagyobb eddigi mérföldkövének, és az őszi lemezbemutató turné indulásának. A koncert vendége budapesti River of Lust lesz.

The Royal Freak Out @ Robot jegyelővétel >>>


10.19: Fucktoberfest Tribute Madness, Dürer Kert

Ha már elférne egy kiadós metal-kúra az ősz mellé, akkor október 19-én kötelező a megjelenés a Dürer Kertben, ahol a legnagyobb bandák – Metallica, Slipknot, SOAD, Pantera, Green Day, Avenged Sevenfold, stb. – legnagyobb számait röffentik majd meg a remek hazai tribute csapatok! Tehát ha egy kiadós zúzásra vágysz, vagy csak beintenél az évszaknak, akkor irány a Fucktoberfest Tribute Madness 2018!

Fucktoberfest Tribute Madness 2018 jegyelővétel >>>


10.20: Half Past Dark, ELLÁTÓház

A gótikus, szimfonikus és klasszikus hard rock elemeket is szép számban felvonultató, budapesti Half Past Dark a romantikus metal hazai követe, e zenei világban pedig október 20-án mártózhat is egyet a nagyérdemű, hiszen a csapat a Gone With The Wind társaságában veszi majd be az ELLÁTÓház színpadát ezen az estén.

Half Past Dark @ ELLÁTÓház jegyelővétel >>>


10.21: Laurel, Dürer Kert

Október 21. az a nap, amikor a magyar közönség is megismerkedhet a brit föld egyik legújabb zenei üdvöskéjévél. Laurel-lel, aki a debütáló Dogviolet c. lemezével, és egy csodálatosan karakteres hanggal érkezik a Dürer Kertbe, hogy a szigetország rajongóihoz hasonlóan a hazai közönséget is elvarázsolja megkapóan keserédes zenéjével.

Laurel @ Dürer Kert jegyelővétel >>>

 

Hallgasd meg az előadókat a TIXA heti zeneajánlójában!

Hozzászólások

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük