Egyéb Hétvégi program ajánló Színház

Kultúrcsemegék a tavaszhoz

2019.04.09.

author:

Kultúrcsemegék a tavaszhoz

A tavaszi zsongásban egy a virágillat, napfény, szabadtéri élmények mellett pont ideje, hogy egy kis  kultúrát is magunkba szívjunk, ehhez pedig pont akad a tarsolyunkban pár remek lehetőség!

Július elejéig még országszerte elcsíphetjük Csányi Sándor elképesztően hangulatos, egyszemélyes, a már címében is igen beszédes Hogyan értsük félre a nőket?’ produkcióját. A vígjátékban a Jászai Mari-díjas színész ízes humorral körbejárja az együttélés nehézségeit, szépségeit, örömet azok minden fonákságával együtt.  Az egyfelvonásos , 70 perces előadásban nyolc különböző karakter kel életre Csányi Sándor fókuszán keresztül, hogy ha válaszokat nem is, de egy nagyon hangulatos élet-vesézést adjon a közönségnek.

A győri Rómer Ház sem pironkodhat, hiszen az egész hónapot átszövik az intézmény koncertekből és remek dokumentum- és művészfilmekből álló, mentális masszázst műsorai. Mindenekelőtt érkezik a RómerKvelle 2019, amely április 26-án és 27-én hívja össze az ország legmenőbb zenekarainak válogatottját, de például itt is fellép új albumával a Hiperkarma, érkezik a ByeAlex és a Slepp, sőt egy kellemes jazz este is kijut a Bágyi Balázs New Quartet-nek hála. Lelünk filmet a kiváló bécsi művész, Egon Schiele életéről, az  impresszionista géniusz, Monet művészetéről, vagy csemegézhetünk a Budapesti Nemzetközi Dokumentumfilm Fesztivál legjobb alkotásaiból.

A budapesti Örkény István Színház jobbnál jobb darabokat kínál a tavaszi szezonra, hiszen a főváros szívében olyan remekműveket láthatunk majd a neves intézmény falai között a tavasz folyamán, mint Molnár Ferenctől A hattyú, Thomas Manntól a József és testvérei, Moliére-től a Tartuffe  vagy William Shakespeare-től a Hamlet.

Ha pedig csak egy-egy ízes programra fennénk a fogunkat akkor mondjuk április 11-én térjünk be a Három Hollóba, ahol egy rendhagyó, beszélgetésbe és minikoncertbe átfolyó Rossz versek vetítésen vehetünk részt,  április 14-én merüljünk mélyre a Trónok harca világában az Akvárium Klubban, a Funzine  Talks égisze alatt, vagy április 26-án legyünk tanúi az Örömlányok végnapjai című zenés vígjátéknak a kaposvári Hotel Dorottya falai között.


 

Hozzászólások

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük