Hétvégi program ajánló Koncert ajánló

Legenda- és kultuszdömping – koncertajánló a hétre

2018.10.22.

author:

Legenda- és kultuszdömping – koncertajánló a hétre

Az ünnepi hét semmivel sem kínál kevesebb lehetőséget mint az előzők, sőt, talán egész évben nem futott be ennyi kultikus csapat ilyen rövid idő alatt, így igen sok kapaszkodót jelenthet egy kis kalauz, amit most tető alá is hoztunk nektek!

10.27: Tarja Turunen, Stratovarius, Barba Negra

Északi szimfóniától lesz hangos október 28-án a Barba Negra Music Clubban, ahol Tarja Turunen és a Stratovarius kettőse ad egy-egy teljes hosszúságú, meglepetésekkel teli műsort. A Nordic Symphony nevű turnén a legismertebb finn énekesnő, egyben a szimfonikus rock első számú vokalistája saját zenekarával játszik. Vele társult a 35 éve működő, és a teljes színtérre nagy hatást gyakorló power metal zenekar, a Stratovarius, garantálva, hogy az ősz egyik legnagyobb metal-estéjét kapjuk majd e napon.

Tarja Turunen, Stratovarius @ Barba Negra jegyelővétel >>>


10.23: Life Of Agony, A38 Hajó

Közel egy évtized után, október 23-án tér vissza Magyarországra a Life of Agony, hogy a tavaly megjelent, A Place Where There’s No More Pain című ötödik nagylemezük anyagát Budapesten is megvillantsák, de ami ennél is fontosabb apropó, hogy majdnem a fővárosi koncerttel egy időben lesz a megismételhetetlen mesterművük, a River Runs Red kiadásának 25 éves évfordulója, ennek fényében várhatóan még a szokottnál is több tétel fog felcsendülni az A38 Hajón a méltán legendás lemezről.

Life Of Agony @ A38 Hajó jegyelővétel >>>


10.23: Killing Joke, Dürer Kert

Az idén már 40 éve pályán lévő, brit poszt-punk és industrial rock legenda Killing Joke ősszel turnéra indul a jubileum jegyében, és a “Laugh At Your Peril” névre keresztelt körúttal Észak-Amerika, majd Latin-Amerika után Európát is célba veszik, sőt október 23-án még Budapestre, a Dürer Kertbe is benéznek a  négy évtizedes életművükkel!

Killing Joke @ Dürer Kert jegyelővétel >>>


10.23: Sasquatch, Dürer Kert

A Los Angeles-i stoner szcéna egy igazi nyers és loncsos képviselője érkezik fellazítani a Dürer Kert vakolatát október 23-án! A találóan Sasquatch néven futó banda nem egyedül hasít majd bele az éjszakába: a hazai Grizzly és a szintén magyar Witch Bone Garden tesznek majd le vaskos alapokat a nagyláb érkezéséhez!

Sasquatch @ Dürer Kert jegyelővétel >>>


10.24: HammerFall, Barba Negra

Ízig-vérig őszinte heavy metalt kapunk majd október 24-én a Barba Negrában, ugyanis a nyáron a Rockmaraton 2018 berkeiben is hatalmas koncertet adó Hammerfall tér majd vissza Budapestre! Az 1993-ban alakult svéd csapat mára már igazi legenda a stílus berkeiben, töretlen karrierjük és sikerük pedig elvitathatatlan jele, hogy bőven van még helye a klasszikus metal riffelésnek a színpadokon!

HammerFall @ Barba Negra jegyelővétel >>>


10.24: Whores., Dürer Kert

Az amerikai noise rock egyik friss üdvöskéje a Whores. érkezik október 24-én a Dürer Kertbe. A csapat rendkívül jó helyekről meríti az ihletet, hiszen stílus-felmenőik között ott van a Melvins, a Helmet vagy az Unsane. A srácok egyébként nem magányosan járják a kontinenst, a turné konstans vendégzenekara a német Heads., akik szintén nem estek messze a fenti fától, de mindehhez még egy masszív, nem egyszer Jesus Lizzard-ot, vagy Cop Shoot Cop-ot idéző, post-punk íz is keveredik.

Whores. @ Dürer Kert jegyelővétel >>>


10.25: Tony MacAlpine, Dürer Kert

A ’80-as évek egyik legnagyobb hatású gitárosa, Tony MacAlpine október 25-én visszatér Budapestre, és ha már benéz a magyar fővárosba, egész pontosan a Dürer Kertbe, akkor magával hozza a legutóbbi, a 2017-ben megjelent Death Of Roses című lemezének anyagát és persze a klasszikus számait!

Tony MacAlpine @ Dürer Kert jegyelővétel >>>


10.27: Counter Clockwise, Dürer Kert

Újabb mérföldkövet tesz le idén ősszel a budapesti Counter Clockwise az új EP-vel, amihez természetesen egy kis ünneplés is dukál majd. Ezt pedig október 27-én a Dürer Kertben, a kiadvány élő bemutatójával meg is ejti majd a csapat, a Mirror, a Bajnoq és az afewyearslater társaságában.

Counter Clockwise @ Dürer Kert jegyelővétel >>>


10.28: Minsk, Dürer Kert

Ha már az amerikai Minsk és a svájci Zatokrev összehozott egy nagyon pofás split albumot, akkor a két post metal zenekar – igen helyesen – úgy gondolta, hogy nyomnak egy közös turnét is, aminek szerencsére a magyar fővárosban is akad egy megállója október 28-án. A Desszer Feszt jegyében kikerekedő este további riffelői a svéd Nekromant és a hazai Entrópia Architektúra lesznek.

Minsk @ Dürer Kert jegyelővétel >>>

 

Hallgasd meg az előadókat a TIXA heti zeneajánlójában!

Hozzászólások

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük