Jegyelővétel Koncertajánló

Los Angeles árnyékos oldalát hozza el a Death Bells október 19-én

2022.10.12.

author:

Los Angeles árnyékos oldalát hozza el a Death Bells október 19-én

2014-ben, Sydneyben alakult Death Bells egy morózus, mégis romantikus dream pop formáció, akik számaikba előszeretettel építik be a post-punk és a shoegaze elemeit is, zenéjük különös, néhol baljós hangulatokat idéz meg. A zenekar nemrég jelentette meg Between Here & Everywhere c. új lemezét, amelyet első magyarországi koncertjükön, október 19-én a Dürer Kertben is bemutatnak.

Az ausztrál csapat 2017-ben jelentette meg debütáló Standing at The Edge of the World c. lemezét, majd az azt követő Echoes c. kislemez megjelenése után elhagyták szülővárosukat, Sydney-t és az Egyesült Államokba indultak. Impulzív, felfedezésekkel teli időszak következett az életükben, rengeteg koncerttel. A kezdeti hatfős csapat végül az alapító Will Canning és Remy Veseils kettősévé formálódott, akikhez koncerteken underground zenészek csatlakoznak, hogy kiegészítsék előadásukat. 2020-ban jelent meg New Signs of Life c. korongjuk, amelyet idén nyáron a Between Here & Everywhere lemezük követett.

Az új dalok Dél-Kalifornia árnyékos oldalát mutatják be, amely túl van a fényeken és a luxuson. A Between Here & Everywhere Los Angeles zűrzavarának feltérképezésére vállalkozik. Canning állandó múzsaként tekint a zenekar fogadott otthonát jelentő városra és ahogy a metropolisz, úgy az album is fokozatosan változik. A 9 dal átvezet bennünket a gyötrelmes, sötét pillanatoktól a reményteljesekig. Ahogy a szerzők mondják, a dalszövegek „elbeszélő, de nem önéletrajzi jellegűek”, az intrika, az intimitás, és a „kifelé tekintés” jegyében születtek.

Death Bells jegyek >>>

Hozzászólások

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük