Jótékonyság

Nekünk is szívügyünk – Jótékonysági kezdeményezések decemberben

2022.12.05.

author:

Nekünk is szívügyünk – Jótékonysági kezdeményezések decemberben

Az ünnepi időszak egyik leginkább lélekemelő motívuma a segíteni akarás, és az ennek jegyében létrejövő kiváló kezdeményezések, amelyeket mi is csak teljes szívvel támogatni tudunk.  Sőt, a Tixa csapata is aktívan részt vesz majd ebben a Charitixa nevű secondhand merch gyűjteményével.

Emellett a blogunk felületén is szeretnénk hozzájárulni ahhoz, hogy ezek a remek kezdeményezések minél több emberhez eljussanak, ezért összegyűjtöttünk néhány kiváló ünnepi jótékonysági lehetőséget, amelyekben bárki lehetőségei szerint részt vehet. További információkért kattintsatok az események nevére!

The Body Shop és a Budapest Bike Maffia közös kampánya >>>

A The Body Shop idei karácsonyi kampányának témája nem más, mint a menstruációs szégyen és a menstruációs szegénység elleni küzdelem, melyet azért indítanak, hogy közösen összefogva segíthessék a nehéz helyzetben élő lányokat és nőket, és ne legyen többé havibaj a menstruáció.

Fábián Juli Emlékalapítvány Adománygyűjtő gálaest >>>

Immáron második alkalommal szervez adománygyűjtő gálát a Fábián Juli Emlékalapítvány “Fény Ünnepe” címen a MagNet Közösségi Ház patinás épületében – idén december 6-án olyan fellépőkkel, mint Bérczesi Robi (Hiperkarma), Beck Zoli (30Y), Szabó Balázs,  Csorba Lóci (Lóci Játszik) vagy Szebényi Dániel (godfater.).

MFÖEK karácsonyi hétindító és támogatói est >>>

A Mindenki fogadjon örökbe egy kiskutyát (MFŐEK) alapítvány nagyban tervezi téli adománygyűjtését azon gondolkozva, hogyan segíthetnék a nagy hidegekben is a gyeptelepeken várakozó ebeket. A készülődés közepette szeretnének a leendő gazdiknak is kedveskedni: december 13-án mindenkit várnak szeretettel az év utolsó Hétindítójára!

Krisnás Karácsonyi Szeretetlakoma >>>

Ahogy minden évben, úgy idén is lesz krisnás Karácsonyi Szeretetlakoma, amit az Ételt az Életért Alapítvány, a Krisna-hívők humanitárius szervezete szervez. December 3-án, szombaton indul az idei adventi ételosztó akciósorozat Óbudán a Faluház előtt, ahová elsősorban a III. kerületieket várják, majd december 26-án a Népligetben zárul.

Magyar Református Szeretetszolgálat jótékonysági est >>>

A Károli Gáspár Református Egyetem a Magyar Református Szeretetszolgálattal és az Új Társadalom Szalonnal közös jótékonysági estet rendez 2022. december 15-én a Károlyi-Csekonics-palotában Balázs János Kossuth-díjas zongoraművész közreműködésével. A rendezvény célja, hogy a belépőjegyek árából befolyt összegből árvákat és nehéz körülmények között élő nagycsaládokat támogassanak a Magyar Református Szeretetszolgálaton keresztül.

Budapest Bike Maffia – 2000 ember vacsorája >>>

A BBM december 10-én egész nap szendvicseket készít az Élesztőházban (1094 Budapest Tűzoltó u. 22.) önkéntesek bevonásával, valamint éttermekkel való együttműködés keretében 1000 adag melegételt főzetnek. A több mint 2000 adag ételt és vitamint önkéntesek szállítják majd ki az anyaotthonokban és családok átmeneti otthonában élő rászorulóknak, valamint szállókon élő hajléktalan embereknek. A csapat minden segítő kéznek örül.

Jótékonysági Merch Licit 2022 >>>

2022. december 10-én a BarHole Music másodszor is megrendezi a jótékonysági merch licitet, aminek a bevételével idén a Food Not Bombs csapatának munkáját támogatja.Tavaly az underground több mint 20 ismert és kevésbé ismert arca dobta össze a nem hordott pólóit, pulcsijait és egyebeket egy jó ügyért, és idén is hasonló modellre, közösségi gyűjtésre fog épülni a projekt. Tehát ha van bármi használatlan motyód, amit felajánlanál, keress minket és dobd be a közösbe! Emellett a Tixa.hu csapata is kivonul a Charitixa nevű secondhand merch gyűjteményével, aminek a darabjai a licitben nem lesznek benne, csak a helyszínen lehet belőlük válogatni.

Food Not Bombs – Sütit mindenkinek! >>>

Ki ne várná már a karácsonyi, otthoni süti illatokat és ízeket? Sajnos, ez nem mindenkinek adatik meg, így a Food Not Bombs csapata ismét egy akcióra hív titeket! A decemberi ételosztásaikon szeretnének kedveskedni a vendégeiknek, azonban ehhez rátok is nagy szükségük van! Várunk: mézeskalácsot, linzert, kekszeket, bejglit, szaloncukrot!

Budapest Park jótékonysági jegyvásárlás >>>

Immáron hagyományosnak mondható, hogy a Budapest Park karácsonyra készülve kreatív módon helyezi fókuszba az érzékenyítést. Az idén azonban minden eddiginél erősebb üzenetekkel buzdít a társadalmi felelősségvállalásra, ráadásul mindezt örök érvényű dalszövegekkel teszi. Emellett évek óta decemberben minden eladott jegy árából 1%-ot rászorulóknak ajánlanak fel. Az idén – üzenetükkel egybecsengően – az Igazgyöngy Alapítványra esett a választásuk.

Utcáról Lakásba! támogató buli >>>

December 15-én hallgasd élőben Young Majrét és barátait a Gólyában, és támogasd az hajléktalanságban és lakhatási szegénységben élőket segítő Utcáról Lakásba! Egyesület otthonteremtő munkáját! A koncertek után pedig az Alpáré DJ-i fognak felejthetetlen bulit krekíteni, ne maradj le róla!

Hozzászólások

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük