Jegyelővétel Koncert ajánló

Panelromantika a’la SZ4P: itt a vadiúj dal, novemberben lemezbemutató az Instantban

2019.10.10.

author:

Panelromantika a’la SZ4P: itt a vadiúj dal, novemberben lemezbemutató az Instantban

November 8-án az Instantban mutatja be második nagylemezét a Szabadtéri 4akkordos Performansz (SZ4P), amiről a Kilences kapucsengő az első single-jük. Négy évvel Az új elit c. nagylemez után jön a Rocksztárok porszívóznak, egy részben érettebb, de mindenképpen autentikus gumipank album, a zenekartól már megszokott kettős stílusban. 

„A Kilences kapucsengő az egyik legrégebben elkészült dal az új lemezről, valamilyen szinten tekinthető az Új elit pesszimista hangvételű folytatásának/testvérének, ezért is jönnek elő ismerős képek benne. Maga a videó teljesen minimál, de háttérként szolgál gyerekkorom egyik ikonikus lakótelepi helyszíne, amit díszletként képzeltem el a szöveg megírása közben. Annyi érdekesség még van a dologban, hogy itt konkrétan az a beszélgetés van felvéve, amikor eldöntjük, hogy mi legyen a lemez címe.” – mesélte Csóré Zoltán, a zenekar frontembere. A Kilences kapucsengő az album komolyabb oldalát mutatja, arról az érzésről szól, amikor a panelek közt felnőve arról ábrándozol, hogy majd felnőttként, onnan kitörve, mi mindent fogsz elérni, de aztán felnősz, és még mindig a panelablakban könyökölve ábrándozol egy jobb életről.

A rendhagyó szövegvideót a zenekar házilag készítette, egész pontosan a híres Salétrom konyhájában Csóré Zoltán gyúrta ki, aki azt is elárulta, hogy a Rocksztárok porszívóznak sokat sejtető lemezcím egy következő klipes dalhoz, a Zacher Gábor című dalukhoz kapcsolódik. Az új lemezt új felállásban rögzítették a Pinewood Stúdióban és két hét múlva jelenik majd meg, a bemutató pedig november 8-án lesz az Instantban, a Madrapur és a Feed the Mogul társaságában. Ne hagyjátok ki!

SZ4P @ Instant jegyek>>>

Hozzászólások

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük