Fesztivál ajánló Jegyelővétel Programajánló

Szezon 500 alatt – fesztiválok az idei nyárzáráshoz

2020.08.12.

author:

Szezon 500 alatt – fesztiválok az idei nyárzáráshoz

Ez a szezon nagyon nem az, amit szerettünk voltan 2020-ra. Rengeteg fájó ponttal búcsúztatjuk majd a nyarat, de azért az időszak legvégére pár szervező, aki ezt tehette, kifőzött egy kis gyógyírt. Ugyan a megszokottnál sokkal diszkrétebb felhozatallal, és persze a hatóságilag előírt szabályok betartása mellett, de csak kapunk pár, falat kenyérként hiányzó fesztiválélményt az augusztus utolsó és a szeptember első heteiben. Köztünk nézünk szét.

Augusztus

Augusztus 12-én indul például a  Haraszti Birtok nyárpezsdítő fesztiválja, a Palkonya Hangja, ahol augusztus 16-ig olyan fellépők pacsiznak a laza borozgatással és a 450 főben limitált vendégekkel, mint Sena, az NKS, a Los Orangutanes, a PASO, Saiid, MC Kemon vagy a Zuboly. Ráadásul a hátteret a Villányi borvidék egyik legszebb falva adja. Nyűgfelejtéshez tökéletes. Bár a HUG Fesztivál már kitehette a ‘teltház’ tabellát, annak a bizonyos UFO formájú, acéllemezből készült ütős hangszernek, alias handpan, is ezen a hétvégén lesz egy lélekmasszázzsal felérő ünnepe a Bakonyszentkirály melletti  Kisbükk majorban. Vasárnaptól augusztus 20-ig pedig a Tisza-tavi Napok 2020-as helyettese, a pótLAKE osztja majd létszámlimites programnapokat, olyan fellépőkkel, mint a 30Y, a Bagossy Brothers Company, az Esti Kornél , Lovasi András vagy a Vad Fruttik.

A következő hét szánt egy jó mélyet az underground talajába. Ehhez a súlyt adja egyrészt az 500 főben limitált, augusztus 19. és 22. között vibráló Fekete Zaj Fesztivál, a fősodrást alaposan kikerülő hazai felhozatalával, amiben többek között helyet kapott a VHK, a Korai Trancemission, a The Devil’s Trade, a Sear Bliss, a Gustave Tiger, a Black Nail Cabaret, Barabás Lőrinc és még jó sokan. A konvenciókerülésben az Ubikeklektik idei etapja segít majd be ugyan ezen időszakban, hasonló limittel és ezúttal az Eger melletti Berva-völgyi Cserkészparkbaól. A programot csak a helyszínen árulják el a szervezők, de aki ‘ubikolt’ már, tudja, hogy nincs min aggódni.

S vannak még további dúsítók is ehhez a héthez! Ilyen például a szájhagyomány útján tartalmas kikapcsolódást keresők egyik hazai Kánaánjává vált Hétrétországzenei-, színházi- és gasztró-élményekkel spékelt békéje. A  Tű Fokán Fesztivál is simítja majd a ráncokat, laza, könnyed hangulattal, tánccal, zenével, kultúrával, Magyarország legelképesztőbb buddhista kolostorának árnyékában. Az ünnepi hétvégére az Organix Fesztivál vegán világa is a szabadba csalogat egy laza nyári élménycsomaggal körbeölelve, amely a művészeteket, az élő zenét és a környezetvédelmet sem hanyagolja.

Az eredetileg tervezetthez két héttel később, augusztus 27. és 30. között mélyedhetünk majd el a hétköznapok ökológiai megközelítésének megannyi lehetőségében, trükkjében, és ami talán a legfontosabb, életünkbe való beépítésének módjában a terényi EcoPunk Találkozón! A limit természetesen itt is él, olyannyira, hogy a rendezvény már a szezon elején berendezkedett az félezer főnyi maximumra.

Szeptember

Jó gyorsan ideért az ősz nem? Rögtön az elején, egész pontosan szeptember 3-án indul a Művészetek Völgye hiánypótló sorozata Völgyhétvégék néven, összesen négy hosszú hétvégét átkarolva, olyan fellépőkkel, mint az Erik Sumo Band, a Csík Zenekar, a Kiscsillag, az Irie Maffia, a hiperkarma, a Random Trip, a 30Y vagy az Ivan & The Parazol. E hétvégén a Waldorfeszt is összehoz egy szokottnál szűkebb lélekmelegítést, melyet  Waldorfeszt Nap – Éj néven lelünk meg a kalandárban, és jár majd hozzá a kaotikus nyár emléke, az ősz íze, zene, tűz, béke.

A stafétát pedig a Kerekdomb Fesztivál adja át végérvényesen az évszaknak és szeptember 17. és szeptember 20. között ismét megtölti programmal Tállya helyszíneit  és csodálatos környékét, sőt az összművészeti műsorfolyam ezúttal már egy második településre is, a már az Árpád-korban is lakott Golopra is átnyúlik majd. E létszámra ügyelő világba hoz majd zenét többek között a Rapcirkusz, a 30Y, a Bëlga, a Barabás Lőrinc Quartet, a The Biebers, Szalóki Ági, a Mongooz and the Magnet, a Mörk vagy az Agavoid.

Hát ennyi. Ha minden jól megy ezt a hónapot kapjuk, hogy egy kis fesztivál-fűszert adhassunk az évnek. Ha tehetjük, éljünk vele!

 

Fotó: Fekete Zaj Fesztivál

Hozzászólások

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük