Fesztivál ajánló Hétvégi program ajánló Színház

Színház a nyárban

2019.06.10.

author:

Színház a nyárban

A nyár vitán felül a fesztiválok és a (szabadtéri) koncertek ideje, de azért ne féljünk egy kis mártózástól a színházi kultúrában! Ráadásul a szezon sajátossága, hogy a két dolog nem is feltétlen zárja ki egymást, úgyhogy ennek jegyében nézzünk is rá a lehetőségek körmére!

Itt van kapásból a FOO Színházkert, amely 2017 óta szerves része a Fishing On Orfűnek. A fesztivál off-programjainak szerves részét képező intézmény az orfűi Medvehagyma Házba költözik, és napi egy kamaraelőadást hoz el a színházrajongóknak. Ezek közül a Balsai Móni főszereplésével színpadra állított Fehér nyuszi, vörös nyuszi, illetve Scherer Péter és Kovács Krisztián A gyáva c. darabja már teltházas, a Huzella-Mácsai Villon-estre még korlátozott számban kaphatók jegyek.

Ne feledkezzünk meg Csányi Sándor elképesztően hangulatos, egyszemélyes, a már címében is igen beszédes ’Hogyan értsük félre a nőket?’ produkciója, amellyel július végéig találkozhatunk országszerte. A vígjátékban a Jászai Mari-díjas színész ízes humorral körbejárja az együttélés nehézségeit, szépségeit, örömet azok minden fonákságával együtt.  Az egyfelvonásos , 70 perces előadásban nyolc különböző karakter kel életre Csányi Sándor fókuszán keresztül, hogy ha válaszokat nem is, de egy nagyon hangulatos élet-vesézést adjon a közönségnek.

A budapesti NyolcTíz Klub is kiveszi a részét nyári színházi élmények legyártásban, és június 23-án a mai, hétköznapi köntösben öltöztetett Platón mű, Szókratész védőbeszéde kerül górcső alá. Az előadás, amelynek a közönség is részét képezi majd, egy olyan erkölcsi normát akar felmutatni, ami kiveszőben van: helytállásról, az ügyekhez való ragaszkodásról, arról, hogy az erény és igazságosság fontosabb, mint a pénz.

A győri Radó-sziget is remek hely lesz a nyáron a színházi élmények gyűjtögetéséhez. A Nyári Szabadtéri Színház előadássorozatában nézhetjük meg a Két Nő című cekkerdrámát, amelyen át megtudhatjuk, hogy hová vezet egy tömött cekker és egy kabátgomb összegabalyodása. Július 24-én pedig Cserháti Zsuzsa  csodálatos dalaival érkezik a Hamu és gyémánt című, kétfelvonásos darab.

Hozzászólások

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük