Fesztivál ajánló Jegyelővétel

Talpalatnyi béke: idén is lesz Handpan Találkozó

2020.08.07.

author:

Talpalatnyi béke: idén is lesz Handpan Találkozó

A HUG fesztivált a MAG Instruments (egyedülálló magyarországi handpan készítő műhely) csapata és a ToSoDa Projekt együttes (Szimpla Lemming Program felfedezettje) rendezi meg második alkalommal. A hangszerkészítő és zenész csapat régi álma volt egy olyan fesztivál megszervezése, ahol a handpan köré a szervezők sokszínű zenei irányultsága is utat tör és a zenekar nemzetközi fesztivál- és színpadi tapasztalatai is megvalósulnak. 

A HUG fesztivál egy meghitt ünnep, ami a zenéről, a tudatosságról, az együttlétről, és a közös alkotásról szól, harmóniában létezve egymással és a természettel. A fesztivál idén a koronavírus járvány miatt került a nyár végére, így 2020. augusztus 14-16. között immár második alkalommal lesz Cseszneken, a Kisbükk majorban A fesztivál line-up-ja olyan nevekkel tűzdelt, mint a stílusteremtő Zagar, a Besh o droM világzenei formáció, a Meszecsinka jelenség és a reggae aktivista Gregory G Ras. Handpan előadók közül a fúziós kortárs Nadishana, az olasz handpanjátékos Benny Betane, az osztrák handpan művészek Marcel Hutter és Christian Amín Várkonyi zenéje határozza meg a fesztivál olykor meghitt, olykor lendületes hangulatát. Természetesen fellép a Tosoda Projekt is, a világ egyetlen spirituális drum’n bass-t játszó handpan bandája.

A Kisbükk major olyan helyszín, ahol közel húsz hektár területen, erdővel, legelővel, tóval és az azt tápláló forrással, valamint békésen kérődző házi állatokkal körülvéve lehet feltöltődni a handpan szerelmeseinek. Kiváló alkalom ez az elmélyülésre, a természettel való kapcsolódásra, és persze az önfeledt szórakozásra.

A fesztivál céljai között szerepel, hogy a lehető legnagyobb arányban használjanak ökológikus megoldásokat a helyszínek és a közösségi terek kialakításánál. A fesztivál szemétmentes. Ezt támogatja a szervezők azon kérése, hogy mindenki hozzon saját tányért, bögrét és evőeszközt magával, valamint minél kevesebb műanyag zacskót és egyszer használatos csomagolt dolgokat.

A hangszert a fesztivált szervező MAG Instruments jóvoltából ki is lehet majd próbálni a hangszerbemutató MAG sátorban Bognár Péter és Hársfalvi Richárd handpan készítő mesterek segítségével és útmutatásával. Napközben handpan, didgeridoo, chi kung, jóga és akro joga workshop-ok színesítik a programot. Az elmélyülést, a spirituális fejlődést a soundhealing sátor lélek muzsikája és hangutazásai segítik.

A bérlet és a napijegy is magában foglalja a sátorozás lehetőségét. A három napos bérlet ára 13.000 Ft, a napijegy 8.000 Ft.  Ahogy tavaly, úgy idén is a fesztiválra bérletet váltók között egy MAG handpan kerül kisorsolásra. A szervezők garantálják, hogy a Covid helyzet bármilyen változása esetén a jegyek természetesen visszaválthatóak lesznek. A koronavírus miatt a fesztivál szervezői kiemelten figyelnek a létszámra, a tisztaságra és a megfelelő fertőtlenítésre. Koncepciójuk, miszerint egy családias légkörű fesztivál kereteiben tartható igazán a szemétmentesség, a vírus okozta körülmények közt is ugyanúgy megmarad.

Handpan és Világzenei Találkozó 2020 jegyek >>>

Hozzászólások

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük