Fesztivál ajánló

Talpalatnyi harmónia Erdélyben – 2021-ben is vár a WONDEREST Fesztivál

2021.05.14.

author:

Talpalatnyi harmónia Erdélyben – 2021-ben is vár a WONDEREST Fesztivál

Ha valamit megtanulhattunk az elmúlt lassan másfél évben, akkor az a harmónia és a nyugalom értéke. Ezekből nem sok jutott, és ha magunkhoz vehetünk belőle, éljünk vele! Hasonló gondolatok mentén született meg 2020-ban az erdélyi WONDEREST Fesztivál, amely 2021-ben is vár majd egy négynapos ölelésre.

Itt lakik a WONDEREST

A Gyálukaluluj falucska melletti Black Sheep Camp és környezete olyan mint egy festmény: csodás völgy bőven meghintve a természet békéjével és romantikájával. A szervezőcsapat szeretné hogyha ez így is maradna, ezért a rendezvényen a “Leave No Trace” azaz a “Ne Hagyj Nyomot” szlogen érvényesül. Ennek jegyében a vendégek saját szemeteszsákot kapnak, ha hoznak magukkal olyan terméket, ami hulladékot generál, azt ebben gyűjtik a sátraiknál, távozáskor pedig magukkal viszik.

A környezetbarát attitűd mellet a helyi kis lakóközösség támogatására is gondolt a csapat, ezért a fesztivál konyhájára főként helyi termelőktől vagy környékbeli farmokról származó friss alapanyagok kerülnek. Ráadásul a falucskának a parkoló autókért területi bérleti díjat is fizetnek a szervezők, sőt, a fesztivál helyszín tulajdonosainak is besegítenek az infrastruktúra fejlesztésében.

Mit kínál a WONDEREST 2021-ben?

A fesztivál alaposan meg lesz tömve élményekkel, de nyugi, nem kell pánikszerűen, kapkodva rohanni egyik programtól a másikig. A zenei programok, panel beszélgetések, workshopok, a reggeli jóga, filmvetítések, kirándulások és közösségi étkezések szép kényelmesen követik egymást, lesz időnk elmerülni mindegyik aktivitásban. A programbejelentések ügyében érdemes követni a fesztivál hivatalos Facebook oldalát.

A 2021-es év egyik tervezett újdonsága egy tipi sátor felállítása, amelyhez a szervezők Lengyelországból hozzák majd a kézzel készített vásznat, és a fesztivál előtti héten kerül felállításra. A dolog izgalmas része ezután következik, ugyanis a vásznat az építőtáborra jelentkező önkéntesek festhetik majd le, így adva újabb egyedi vonást a rendezvénynek.

A WONDEREST-közösség

Valószínűleg már a fentiekből is kitűnik, hogy a WONDEREST nyomokban sem kíván a rendezvény-gigásszá válni. Nincs támogató vagy befektető,  a vendégek direktben a főszervező Gulyás Hanna és csapatának elkötelezett munkáját támogatják a jegyvásárlással.

Azt pedig már az első év is megmutatta, hogy egy ilyen közvetlen, közösségépítő rendezvény mindenki számára lélekbalzsam lehet. A látogatók a korai huszonévesektől a kisgyerekes családokon át egész az idősebb generációig terjedt, akik a zenészekkel, szervezőkkel együtt tölthették el ezt a pár napot. Mindenki azonosulni tudott a fesztivál filozófiájával, ügyelt a környezetre és a többi részvevőre, élvezte a békét, a nyugalmat, és nagyon sokan már 2021-ben visszatérő vendégek

„Legjobban a reggeleket szerettem a WONDERESTen: ébredés után csak felkaptam a cipőmet, és mentem fogat mosni, zuhanyozni a domboldali vizes blokkhoz. Mesébe illő látvány a hegyekre, szikrázó napsütés, harmatos fű, bocik kolompolása – kicsit felejthetetlenebb, mint egy belvárosi lakás kis fürdőszobája. Nekem ez a nomád lét volt a legnagyobb élmény.” M. Nikoletta (látogató)

“A Wonderest volt életem első fesztivál élménye ahol azt éreztem, hogy a barátság és közösség nincs feláldozva a buli oltárán. Számomra olyan volt mintha egy családias hegyi táborozás és egy igazi bulihangulat szerelemgyermeke lenne. Minden ember akit itt megismertem, és minden friss levegővétel különlegessé tette a kalandot amit itt megéltem.”Ben Leavez (visszatérő fellépő)

Viszont ha valaki el szeretne merülni 2021. július 8. és 11. között ebben az élményben, annak érdemes igyekeznie, ugyanis a limitált jegyek jelentős része már elkelt.Ráadásul még rizikót sem kell vállalni a beszerzésükkel, ugyanis egy augusztusi pótdátum is van a tarsolyban, de ha véletlen még az sem jöhet össze, akkor 2022-re kerül át az esemény. Ez utóbbi esetben természetesen jegyvisszaváltásra is lesz lehetőség.

A WONDEREST a fesztivál mindennapjaiban segédkező önkéntesek jelentkezését is várja. Aki így segítené a csapat munkáját, az a hivatalos oldalon keresztül jelentkezhet. A jutalom minden önkéntesnek egy teljes fesztivál bérlet, ami tartalmazza a sátorhelyet is.

Wonderest Fesztivál 2021 jegyek >>>


 

Hozzászólások

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük