Koncertajánló Zenekar hírek

Vadiúj dallal tér vissza a The Royal Freak Out!

2021.12.28.

author:

Vadiúj dallal tér vissza a The Royal Freak Out!

Mintha az Oasis modern hard-rock-t játszana, olyan a három év hallgatás után végre nagylemezzel visszatérő The Royal Freak Out új dala. Pörgős, húzós, mindennek ellenálló hard-rock nóta: Viva la Resistance!

Három évvel első nagylemezük után végre megmozdult a The Royal Freak Out. Az elmúlt években azért nem tétlenkedtek, jártak külföldön is turnézni, és a zenekartagok között is volt egy-két cserélődés. A két alapító, Farkas Balázs (ének, gitár) és Sipos Ábris (basszus) mellé először Rátkai Márton (gitár, űrállomás) vált állandó taggá, majd megtalálták a tökéletes felállás negyedik tagját, Magda Zsoltot (dob) is. Év elején végre visszavonultak a próbaterembe, hogy a régóta érlelgetett témákat elkezdjék kidolgozni. Őszre össze is állt a nagylemez, amit ezeddig tökéletes titokban tartottak, még a legközelebbi barátaik előtt is. Az Emergence február közepén várható, a most megjelent Viva la Resistance pedig az egyik legkorábbi mindközül. 

“Egyike a lemez pörgősebb, lazább dalainak, és talán a leginkább “régi” fílingű RFO dal. Itt is kísérleteztünk egy csipetnyi elektronikával, oldschool gitárszólamokkal, mintha az Oasis modern hard-rock-t játszott volna. A hozzám egyik leginkább közelálló dal, mind szövegileg, mind zeneileg. Elég tudatosan íródott, Marci viszonylag korán elhozta a kezdőriffet, mégis csak a lemezírás vége felé állt össze véglegesen. Szeretem a témáját is ami tulajdonképpen egy zsarnok szemtelen és szarkasztikus monológja az önmaguk tunyasága miatt tehetetlen tömegnek. Sok helyen szókimondó és kicsit tuskó, de néha ilyen is kell a változatosság kedvéért.” – mondta el Farkas Balázs, a zenekar frontembere. 

A lemezhez készül majd egy klip is a The Monster Inside dalra, amit várhatóan január 31-én fognak majd bemutatni, a teljes album pedig február 21-én várható. Élőben március 11-én a Robotban hallhatjátok majd először, ahol vendégük lesz a Sosevolt, akik ezen az estén mutatják be legújabb, Age of the deadly mammal c. kislemezüket, illetve régi fehérvári cimborájuk, a The Rebels is. Ne hagyjátok ki! Addig is, hallgassátok a Viva la Resistance-t!

The Royal Freak Out lemezbemutató jegyek >>>

 

Hozzászólások

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük