Fesztivál ajánló Jegyelővétel

A Bondoró Főnix jövőre a Balaton partjára repíti a fesztivált

2022.09.01.

author:

A Bondoró Főnix jövőre a Balaton partjára repíti a fesztivált

A Bondoró Főnix jövőre a Balaton partjára repíti a fesztivált, azaz 2023-ban új helyszínen, egész pontosan Balatonalmádi Öregparkjában, tér vissza a Bondoró Utcaszínház Fesztivál!

Bondoró Fesztivál Magyarország egyetlen utcaszínházi fesztiváljaként 2019-ben került be a köztudatba, s immáron negyedik éve varázsolja közénk a rá jellemző színes, vidám kavalkádot. A  nyáreleji fesztiválként jegyzett Bondorón a nagyérdemű az utcás műfajok széles repertoárjával találkozhat: artisták és zsonglőrök, bohócok és pantomimesek játékával, cirkuszi és újcirkuszi előadásokkal, valamint gólyalábasokkal, aprócska és óriásbábokkal, sétáló látványosságokkal kápráztat el a fesztivál. De koncertek és kiállítások, marionettjáték és világító bábok, árnyékszínház és tűz show is rendre szerepel a kínálatban. Nem beszélve arról, hogy a fesztiválon szinten minden pillanatban történik valami, ami mosolyt csal a járókelők arcára. Az egyszeri és megismételhetetlen, vidám momentumok garantáltan rabul ejtik az ide érkezőket. A szervezők idén ráadásul minden eddiginél több nemzetközi attrakciót sorakoztattak fel a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosának programjai között szereplő Bondorón: júniusban mintegy 10 országból mutatkoztak be produkciók, ezeket összesen 17 programsávban láthatták a nézők.

A multikulturális értelemben vett fejlődést az eseményt szervező Viprodukció Fesztiváliroda emellett egy nemzetközi utcaszínházi találkozó szervezésével támogatta meg, aminek keretében a hazai utcaszínház előadóit és képviselőit nem csupán szakmai fórumra invitálták külhoni partnereikkel egyetemben, de kapcsolatépítésre és jó gyakorlatok megvitatására, elsajátítására is lehetőséget kaptak a résztvevő előadók, nemzetközi intézetek és nagykövetségek képviselői. Az utcaszínházi találkozóra júniusban került sor Kapolcson, ahol a kezdetektől rendezték a Bondorót. A fesztivál indulása óta határozottan a nemzetközi porondot tekinti céliránynak. A szervezők kifejezett szándéka, hogy a Bondoró Fesztivált a kelet-közép-európai régió egyik utcaszínházi központjaként tartsák számon, s találkozó pontként szolgáljon ne csupán a műfaj hazai előadóinak, de a nemzetközi szcéna képviselőinek egyaránt.

A nemzetközi vizek felé hajózó fesztivál jövőre ünnepli ötödik születésnapját, s ebből az alkalomból több meglepetést is tartogat a közönségének. A Bondoró Fesztivál 2023-ban még több nemzetközi attrakcióval, új fellépőkkel és nagy koncertekkel tér vissza, méghozzá Európa Kulturális Fővárosának évében, egy vadonatúj helyszínen.

„A fesztivál az elmúlt évek során folyamatosan gyarapította a közönségét, s nem titok az sem, hogy indulása óta az volt a cél, hogy nemzetközi szinten is jegyezzék és számon tartsák a Bondorót az utcások közösségében. Az utóbbi években fokozatos lépéseket tettünk ennek megvalósítása érdekében. A Bondoró Fesztivál bekerült a Circostrada Network tagjai közé, emellett nagy büszkeséggel tölt el bennünket, hogy az Open Street International Association tagságát is magunkénak tudhatjuk. 2021-ben már nyolc nemzetközi produkciót köszönthettünk a harmadik Bondorón, idén viszont még ennél is többet, majdnem a dupláját. Szeretnénk tartani ezt a gyarapodó tendenciát, a végső célunk az, hogy a Bondoró egy valódi multikulturális, nemzetközi fesztivállá nője ki magát. Ehhez azonban több olyan technikai és infrastrukturális feltételt is biztosítanunk kell mind a fellépőink, mind a közönségünk számára, ami eddig korlátozott módon állt a rendelkezésünkre. Most viszont örömmel tudatjuk, hogy egy megtisztelő invitálásnak köszönhetően a jövő évtől egy új, minden követelménynek megfelelő, nem mellesleg gyönyörű helyszínen, Balatonalmádi Öregparkjába várjuk vissza a nagyérdeműt. Köszönjük Kapolcsnak, hogy az elmúlt négy évben a Bondoró mögé álltak, hálásak vagyunk a falu és az önkormányzat eddigi támogatásáért. Kicsit szomorúak is vagyunk, hogy Bondoró Főnixmadarunk idén utoljára repült a település felett. Ezzel egyidőben a másik szemünk nevet, hiszen meggyőződésünk, hogy Balatonalmádiban új otthonra talál a fesztivál és a közönsége egyaránt. A konkrétumokat tekintve itt még több és még nagyobb attrakciók, ezzel együtt több szórakozási lehetőség várja majd a hozzánk érkezőket. A fesztivált könnyebben tudják megközelíteni a látogatóink és szállások terén is bővebb választékkal lehet számolni. Az időpont tekintetében is igazodtunk a sok esetben családostól érkező közönség igényeihez, ezért a nyári szünetre került át az esemény. Így lehetőségünk adódik arra is, hogy nagyobb nézőszámban fogadjuk a közönséget, s az utcaszínház világát még több hazai és nemzetközi érdeklődő számára mutathassuk meg 2023-ban. Alig várjuk az ötödik Bondorót!” – árulta el Virág Zsóka, fesztiváligazgató

A V. Bondoró Utcaszínház Fesztivál 2023-ban június 30. – július 2. között várja a látogatókat Balatonalmádiban, az Öregparkban. Jegyek és bérletek már kaphatók elővételben, kedvezményes áron!

Bondoró 2023  jegyek >>>

Hozzászólások

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.