Pályázat Programajánló

Az elmúlt két év legjobb klipjeit várják az 05. Magyar Klipszemlére

2021.09.06.

author:

Az elmúlt két év legjobb klipjeit várják az 05. Magyar Klipszemlére

Augusztus 30-án este elindult a nevezés a 05. Magyar Klipszemlére, melyre egy hét alatt több mint 500 zenei videót küldtek be a nevezők. Az ingyenes versenyre szeptember 13. éjfélig várják az elmúlt két év kliptermésének legjobbjait, a szakmai zsűri döntése után október 14-én az Akváriumban egész napos kisfilmmaraton, szakmai beszélgetések és koncertek mellett hirdetik ki a nyerteseket.

A Magyar Klipszemle szervezői először 2015-ben tették fel maguknak a kérdést, hogy miért nincs itthon a zenei videóknak rendes, országos versenye. Ezután két éven át a budapesti Toldi Moziban rendezték meg a szemlét, melyek ekkor még kétnapos, maratoni klipnézős népünnepek voltak. Egy év kihagyás után, a harmadik verseny az Anker’tben volt, aztán az utolsó 2019-ben, az Akváriumban. Ekkora a Magyar Klipszemle valóságos minifesztivállá nőtte ki magát: négy helyszínen, koncertekkel, előadásokkal, kerekasztal-beszélgetésekkel töltötték meg a termeket, az esti díjátadó gálán pedig 30 díjat osztottak ki.

A korábbi feltörekvő nyertesek jó része azóta Los Angelestől Szabadkáig filmes, reklámos vagy kreatív szakember lett. A verseny célja az ötödik évre sem változott meg: legyen platform a hazai zenei videóknak, legyen tétje jó klipet csinálni, hadd nézzük meg őket egyszer nagyvásznon!

Az utolsó szemlére közel hétszáz nevezés érkezett, idén a kétéves kényszerpihenő miatt még több pályázat várható, nevezni a klipszemle honlapján lehet. Az évente változó, független zsűri újságírókból, filmesekből és zenei szakemberekből áll össze, egy díjat azonban mindig a közönség szavaz meg. A beérkezett műveket a szervezők először 120-150 klipre szűkítik, majd a látottak alapján kategóriákat alkotnak, melyek közüll a szakmai zsűri választja ki végül a kategóriagyőzteseket. A nagyérdemű a szemle honlapján viszont az összes beküldött klipre voksolhat, a közönségszavazás idén szeptember 16. és 25. között lesz.

5. Magyar Klipszemle infók és nevezés >>>

Hozzászólások

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük