Pályázat Programajánló

Hogyan születnek a jó dalszövegek? Május 25-én megtudhatod!

2021.03.25.

author:

Hogyan születnek a jó dalszövegek? Május 25-én megtudhatod!

Rossz dalszöveg akad bőven, tűrhető dalszövegből is született már milliónyi, de mikor és mitől lesz JÓ egy dalszöveg? A kérdés nem egyszerű, de 2021. május 25-én a Muzikumban, kis szerencsével már személyesen, választ kaphatunk!

A Mai Dal névre keresztelt egynapos esemény nem kisebb dologra vállalkozott, minthogy kézen fogjon miket, és elvigyen a dalszövegírás legmélyebb bugyraiba. Természetesen nem egy egzakt szabályrendszert kőbe vésése a cél. Aligha lenne lehetséges. Inkább egy kiadós mártózásra  készüljünk magában a folyamatban, támpontok felfedezésére az ihlet rengetegében. Ezek mellett praktikus tanácsokkal is ellátnak, amivel elindulhatunk vagy tovább haladhatunk az alkotás útján.

A folyamatosan közzétett programok között már szerepel egy egyórás kerekasztal beszélgetés neves előadókkal, melynek a témája a mai magyar dalok üzenete lesz, kiemelve ezek súlyát és a szerzői felelősséget. A nap folyamán Varga Livius is tart előadást a dalszövegírás hátteréről, és egy interaktív dalszövegíró workshopon is részt vehetünk majd.

És ha már szóba került az alkotás: az esemény előtt a szervezők egy pályázatot is elindítanak, mely során a résztvevőknek lehetőségük van a saját dalszövegüket elküldeni, amiket szakértő zsűri fog bírálni. A beérkezett műveket szakértő zsűri és a közönség foglya majd bírálni. Ennek kapcsán (is) érdemes figyelni a Mai Dal hivatalos Facebook oldalát és persze a hivatalos eseményt.

Fontos: amennyiben a május 25-i járványhelyzet még nem engedi, úgy a Mai Dal élő online eseményként kerül megtartásra.

Mai Dal kisokos:

Pályázat információk és további részletek hamarosan!

 

Hozzászólások

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük