Egyéb

Idén új helyen vár a természetközeli Szeláví Fesztivál!

2022.01.26.

author:

Idén új helyen vár a természetközeli Szeláví Fesztivál!

Pilisborosjenő első, saját fesztiválja a tavalyi évben indult a természet és a művészet szeretetének jegyében. Az élet apró örömeit hirdető kisfesztivál 2021-ben a falu határába invitálta az érdeklődőket egy családias hangulatú piknikre, ahol a kisebb és nagyobb koncertek mellett a résztvevők helyi termékeket kóstolhattak, előadásokat, beszélgetéseket hallgathattak a környezettudatosság és fenntarthatóság témáinak körében, de irodalmi programok, workshopok és kézműves vásár is várta az ide érkezőket.

A Szeláví! csapata ez alkalommal is hasonló felütéssel és a természet iránti határtalan lelkesedéssel készül az idei fesztiválszezonra. Az esemény tematikája továbbra is az összművészetiség és ökotudatosság köré épül. Sőt, annak érdekében, hogy a mostanában egyre népszerűbb slow living mozgalomhoz még inkább kapcsolódni tudjanak, a fesztivál 2022-ben a Pilis szívébe költözik, s az egyik legnépszerűbb kiránduló helynél, az Egri vár másolatának környékén rendezkedik be. 

„Szerettünk volna a látogatóknak többet mutatni abból a csodás környezetből, ami itt, Pilisborosjenőn körbevesz minket. Mivel a Pilisi Parkerdő csupán egy rövid sétára található a falu határától, arra gondoltunk, miért ne buzdítanánk a fesztiválozókat arra, hogy ismerjék meg jobban ezt a gyönyörű környéket, tegyenek egy laza hétvégi, hátizsákos túrát és szakadjanak ki a város zajából. A piknik hangulatot természetesen ez alkalommal is garantáljuk. Azok, akik vállalják ezt a kis kirándulást, nem csupán egy gondtalan hétvégét tölthetnek el a szabadban, de helyi kézműves söröket, finom falatokat is kóstolhatnak a természet lágy ölén, valamint kézműves portékák között nézelődhetnek. És persze, könnyed szórakozást, minőségi kikapcsolódást is ígérnek a fellépőink!” – mondta Szendrei Virág Zsófia, a Viprodukció Fesztiváliroda ügyvezetője

És ha már a fellépőknél tartunk, a fesztivál szervezői azt is elárulták, hogy kik azok, akik már biztosan ott lesznek a nyárindító Szelávín. A háromnapos hétvégén fellép többek között Prieger Zsolt és Törőcsik Franciska kettőse, biztosan ott lesz a Zűrös Banda és a Sárik Péter Trió is, akik Falusi Mariannal közösen adnak majd Jazzkívánságműsort. Pilisborosjenő képviseletében érkezik a Baló Sámuel Trió, valamint a Lépjünk a holdra zenekar, de a fesztivál arca, maga Jenő is meglepetés koncertet ad majd barátaival. Új szólólemezét mutatja be a Szelávín Lovasi András. A Grand Hotel Halmahera című anyagon a dalszerző korábbi zenekari társa, Kispál András is gitározik. A fesztivál hétvégéjét az Anima Sound System Jazz Session produkciója zárja majd.

A május 27-29. között megrendezésre kerülő Szeláví! Fesztiválra már kaphatók az elővételes bérletek. Az akciós jegyek most ráadásul a helyiek számára még több kedvezménnyel érhetőek el február folyamán.

Szeláví! Fesztivál 2022 jegyek >>>

 


 

Hozzászólások

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük