Fesztivál ajánló Jegyelővétel

Megérkezett az első idei Kolorádó-dózis!

2020.02.06.

author:

Megérkezett az első idei Kolorádó-dózis!

Idén június 17-e és 20-a között ötödik alkalommal kerül megrendezésre a Kolorádó Fesztivál Budapest és a természet határán. A Kolorádó egy szép, zöld és szabad fesztivál, ami mindig is az sokszínűségről szólt, idén pedig minden eddiginél változatosabb fellépők adják majd egymásnak a színpadokat négy napon keresztül. Megérkezett az első adag név, melyek között akad a nemzetközileg is jegyzett technotól, a közönségkedvenc magyar zenekarokon át a legizgalmasabb újdonságokig sok minden, egy a közös: ők mind ott lesznek velünk az erdőben idén nyáron. 

A nemzetközi vendégek közül minden bizonnyal kiemelkedő lesz a a tánczenébe hajló kedves-poppal operáló Nilüfer Yanya első hazai koncertje, illetve a 90-es években alkotó, majd közelmúltban újra felfedezett ghánai highlife-ot, hip-hopot és dancehallt vegyítő Ata Kak produkciója is. 2018-as Dürer Kertes buli után visszatér hazánkba a post-punk és coldwave határait kísérleti irányba feszegető  The KVB, de  a londoni művészeti sulis, matekba hajló zaj-rockban utazó Bo Ningen is új otthonra talál majd Kolorádó erdejében. Az éjszaka komfortosabban mozgó vendégeknek az okos technoban gondolkodó Daniel Avery és Hunee-féle eklektikus diszkóval kedveskedünk, akinek pedig a lassabb ütemek mozgatják meg lábát és a szívét, annak SHYGIRL jövő-trapje és Erika De Casier álmodozó R’n’B-je lehet majd a biztos pont a menetrendjében.

A hazai zenekarok közül pár év kihagyás után visszatér Kolorádóba a Bohemian Betyars, akiknek a balkáni freak-punkját jól ismerik már az USA-tól Ázsiáig. Fellép majd az indie-folk Platon Karataev, a Csaknekedkislány tánczenekar, a klubzenét gitárhanggal vegyítő Analog Balaton és a Ricsárdgír is, akik mindannyian a legújabb lemezükkel érkeznek a majorba. A gitárzenék kedvelőinek ismét meghívtuk a magyar pszichedelikus rock zászlóshajójának számító Middlemist Redet, a beat-korszakot újra-újra megidéző Carson Comat, valamint az idei Kikeltetőben feltűnt, melankólikus alter Cataflamingot is.

Ahogyan minden évben, idén is erős elektronikus felhozatallal készülünk. A budai hegyek közé érkezik az újhullámos electro nagykövet Helena Hauff, ellentmondást nem tűrő tempójával és mixeivel Sherelle robbantja majd fel a Csűrt, míg a Csodaszarvas nyugalmát a The Empire Line zajos-koszos DIY technoval szaggatja majd darabokra. A hazai éjszaka java idén is velünk tart majd, Crimson, YinnaAGA2L vagy a Pizza Amore már biztosan a majorban várja a napfelkeltét, és a Taka Tukát sem kell majd hiányolnia senkinek.

A visszatérők mellett elsőkolorádózik az Esti Kornél szomorkás gitárpopja, valamint a Dorota elborult jazz-punkja is. A Berriloom and the Doom és a Hexa már egészen biztos képviseli a lo-fi emo vonalat, az élő hangszeres elektronikus hullámzásért pedig a Freakin’ Disco felel majd. Velünk lesz a free-jazz egyik legkiemelkedőbb hazai alakja, a , kísérleti zenei frontról pedig a 12z fog érkezni.

A fesztivál első napján immár hagyományosan vendégszervezőket látunk vendégül, idén a Jazzaj tölti meg a Csűrt tört ütemekkel, valamint négy év kihagyás után a Kolorádón éled újjá egy napra a Rakéta Fesztivál, akik a rét több kisebb színpadára hívják meg a legizgalmasabb hazai hálószobazenészeket. Ezen kívül idén három napon keresztül önálló idősávot kap az újhullámos trap itthon is egyre gazdagodó repertoárját összefogó On The Low kiadó, felvonultatva ezzel a színtér apraját-nagyját.

Kolorádó 2020 jegyek >>>

  

Hozzászólások

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük